PER 01 JULI 2015 BTW OP ARBEID WEER NAAR 21%

Het btw-tarief dat zorgde voor een opleving in het aantal opdrachten voor ZZP’ers in de bouwsector gaat per 1 juli 2015 weer naar 21%. Dat betekent dat particulieren die na 1 juli een renovatie of herstel aan hun woning laten uitvoeren behoorlijk duurder uit zullen zijn. Huidige opdrachten die tegen een laag btw-tarief van 6% zijn aangenomen moeten voor 1 juli zijn afgerond. Per 1 maart 2013 werd het btw-tarief op de arbeidskosten tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. De tijdelijke verlaging moest de bouw- en woningmarkt ondersteunen en de bouwsector een impuls geven. Om nog gebruik te kunnen maken van het lage tarief, moeten de werkzaamheden vóór 1 juli 2015 worden afgerond. Voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond, geldt het btw-tarief van 21%. Het tarief van 21% geldt ook als vóór 1 juli 2015 vooruitbetalingen zijn gedaan voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond. De uitzondering is: schilderwerk, stukadoor- en behangwerk, deze uitzondering zal binnenkort ook wel verdwijnen! Profiteer nu nog van het voordelige tarief om uw wens voordelig te realiseren, het scheelt aanmerkelijk!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.